Niet vaak was het zo druk in de kantine van de VVGA met niet tennissers en voetballers, bijna 130 mensen kwamen op zaterdag 10 augustus 2019 naar de VVGA om te genieten van prachtige muziek in het kader van het Grachtenfestival.

We hebben echt een heerlijke middag gehad, de wind speelde even voor spelbreker door zo hard van de toren te blazen dat we het concert binnen moesten houden maar gelukkig was daar ruim plaats voor iedereen om te genieten. Er waren zo veel mensen op af gekomen dat er ook buiten volop van de muziek genoten kon worden, zo konden de iets laatkomers zich ook nog een zitplaats veroveren.Het Grachtenfestival had Park de Meer uitgekozen voor een mini concert omdat 20 jaar geleden de eerste paal voor Park de Meer geslagen werd.

Het Firgun Ensemble is een Belgisch ensemble dat zich specialiseert in het repertoire voor klarinet en strijkkwartet en is al meerdere keren op het Grachtenfestival te gast geweest.
Zij brachten de volgende stukken ten gehore:
  1. Clarinet Quintet van D. Moore
  2. Prefacio Breve van R.M. Delaney
  3. Klarinetkwintet van J. Francaix
  4. Histoire du Tango van A. Piazzolla
Ook kregen wij nog een toegift waarvan we de naam moesten raden!

Na afloop bleven veel buurtbewoners en VVGA’ers nog gezellig met elkaar in gesprek, ook met de leden van het Firgun Ensemble werd geanimeerd gesproken en zij werden door velen hartelijk bedankt voor hun prachtige muziek.

Namens het PdM Grachtenfestival clubje dank ik jullie voor jullie aanwezigheid en gezelligheid,

Olga, Marja, Jelmer en Els