Park de Meer Community is opgericht in 2001 als Moedergroep Park de Meer. Elkaar leren kennen in de wijk was het voornaamste doel van de Moedergroep. De gedachte was: als je elkaar kent kan je elkaar makkelijker aanspreken, gezamenlijk problemen oplossen en ook feest vieren. Het voetbaltoernooi, idee van Sonja Vaseur, had veel succes. Buurtbewoners hebben elkaar leren kennen door middel van diverse activiteiten. In het begin richtten die zich vooral op kinderen.

vlnr: Magda, Renée en Linda

Er werd van alles georganiseerd: Kindervrijmarkt, Oud-Hollandse spelen, skateworkshops, St. Maarten lampions maken, moederdagcadeaus maken enzovoort. Voor volwassenen waren er o.a. kookworkshops.
Op dit moment bestaat de kern van Park de Meer Community uit drie personen: Linda van der Hoorn, Magda Hoekman en Renée Ritsma. Alle drie uiteraard woonachtig in Park de Meer.

Samen met andere hulptroepen die per activiteit worden ingeschakeld, is het mogelijk bewoners met elkaar te laten kennis maken. Een van de grote successen van de afgelopen jaren is het diner dat mensen met een beperking koken en opeten samen met andere bewoners uit de wijk. Het succes daarvan is ook te danken aan de hartelijkheid van tennis/voetbalvereniging VVGA. Park de Meer Community ondersteunt overigens ook andere evenementen in de buurt, zoals het feest ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de woongroep van Philadelphia in onze buurt.