zaterdag 28 december 2019

Vanochtend leek het wel de eerste echte winterse ochtend te zijn. Het had gevroren (weliswaar licht) en de daken en auto's waren bekleed met een dun wit laagje.

Frans belde, om te horen of er wel echt Zwerfkatten zou zijn. Omdat het op straat niet glad was, konden wij gewoon vandaag Zwerfkatten zijn. De brug naar de Radioweg zag er echt wittig uit, maar was ook niet glad.

Claudia had al afgesproken dat ze pannenkoeken zou maken en daar belde zij voor de zekerheid vrijdagmiddag ook nog over. We konden immers ons gang gan, wat wij waren de enigen in de KantinA.

Claudia en Frans hebben de pannenkoeken gebakken en Louise heeft het fruit gedaan (met mango, zoals beloofd aan Diana). We hebben ook nog van het fruit van Woest Zuid mogen pakken, had Max van Woest Zuid ons speciaal op het hart gedrukt.Op de foto zie je Claudia, Frans en Louise staan in de keuken.

En terwijl wij bezig zijn, drinken we cappuccino en chocolademelk en maken wij grapjes. 'Hoe waren de Kerstdagen en zijn jullie nog meegenomen in de zak van de Kerstman?' Nee natuurlijk, want anders hadden wij er niet gestaan. We zingen ook mee met de Nederlandse hits, zoals van Claudia De Breij, 'Mag ik dan bij jou?' Ja hoor, zegt Frans onverstoorbaar.We zijn met een lekker klupje, naast Frans, Louise, Claudia en Henk komen Paula, Norris, Carla, Anita, Ans, Nora, Frieda, Marianne en Diana. Mik (en Marijn) komen onderwijl ook even binnen, zij hebben hout gebracht.

Er is best wat zon en dus gaan we jeu de boulen op veld 1. Daar staan wij ook echt met ons gezicht in de zon, dus tussen hek en het doel. Lekker in 3 groepjes en zoals Paula altijd zegt: wat is het toch leuk om te doen. En wat zijn wij er goed in, want de zware boules gaan zo vaak rakelings langs het oranje balletje en vaak liggen er twee of drie boules op nagenoeg gelijke afstand van het oranje balletje.
En dan is het tijd om te gaan lunchen, met de pannenkoeken en met gebakken eieren. En er is ook nog fruit waarmee wij ons te goed doen. En zoals heel vaak, vraagt er iemand naar Dick: Dick, je blijft bij ons en we wensen je beterschap.  En dan weer samen opruimen en schoonmaken en de tafels zien er weer keurig uit, in afwachting van ... zaterdag 4 januari 2020.Fijne jaarwisseling en gelukkig 2020.

En tot zaterdag 4 januari 2020, dan is Lia er (en heel misschien Henk ook).

Dag, Henk, Lia, Mik, Coen.