Zaterdag 10 augustus 2019

De hele KantinA stond gisterochtend vol met klusmateriaal en gereedschappen en rotzooi. Zelfs de keuken stond er mee vol en die heb ik snel leeggeruimd. Maar zomers is er her heerlijkste alternatief voor de Kantina: lekker buiten in de Woest Zuid tent.

Nu regende het bij vlagen, dus wel of niet en ook zacht of striemend hard, maar koud was het niet. En tussendoor kwam de zon ook echt af en toe tevoorschijn, dus stemde ik voor: lekker buiten in de tent
Mijn stem gaf de doorslag, logisch, want ik was nog in mijn eentje (aan het genieten van De Zwerfkatten). Daar kwamen Frans en Claudia en de klussers waren er inmiddels ook al, maakten binnen lawaai.
De keuze voor buiten was ook daarom de beste keuze: geen lawaai.

Frans was alleen gekomen voor het schoonmaken en in partjes snijden van het fruit, want Spekkie was vandaag uitgelogeerd en zou dus weer teruggaan. Bij dat (tijdelijke) afscheid wilde Frans natuurlijk wel zijn. En eerlijk is eerlijk, wij allen kennen Spekkie als een hele lieve en ondernemende en moedige hond. We hebben altijd van Spekkie genoten, de keren dat Spekkie ook bij de Zwerfkatten was.

Eerst tijd voor cappuccino en chocolademelk, dan aan het werk.
En toen alles klaar was, is Claudia bramen gaan plukken, die langs het pad staan. Heel veel bramenstruiken. Dus echt Nederlands fruit: bramen, kersen, aardbeien, blauwe bessen. En honing meloen, druiven en bananen uit het buitenland.

Plotseling leek er meer regenwater uit de hemel gestort te worden, dan er water is in het IJ. En wie kregen de douche op hun kop: De Zwerfkatten, die drijfnatte katten waren geworden.
Hoe ze ook geprobeerd hadden te zwerven, het regenwater wist hen met grote precisie te treffen. Dus daar lagen alle drijfnatte poncho's, op krukken en stoelen, tussen de klussers, de gereedschappen en klusmaterialen.
Waren ze net binnen, moesten ze weer naar buiten, de tent in, maar daar was het droog, echt niet koud (hoewel alles koud zou kunnen lijken als je drijfnat bent.
En eerlijk is eerlijk (2e maal gebruikt): het was toch ook wel echt gezellig in de tent, echt zomers, echt vakantiegevoel, met de lichtheid en frisheid van buiten.


Frans was net vertrokken, met fruit voor hem en Louise in een bakje.

Dat buiten zitten had wel wat protesten opgeleverd, maar geen aanhoudende protesten gelukkig.
En dat buiten zitten had echt het vakantiegevoel aangewakkerd, want Diana vertelde over hun bezoek, van Diana en 5-jarige zoon Alian, aan Disneyland Parijs.We gaan nooit meer vergeten dat Alian met een i is en zou je het toch even niet meer weten, dan denken we aan het handigheidje van Frieda: alias met n i.p.v. s).

Op het Woest Zuid-alle-dagen-zomerkamp op AthenA hangen de vlaggen van Griekenland, Spanje en Italië. De verbeelding van zonnig warm Zuid-Europa. Daarom zit de vlag van Colombia in dit bericht, voor Diana en Alian.

Tijd voor het jeu de boulen, want, het regent niet meer en het blijft ook even droog, zo weten wij van Buienradar.
Er gaat zelfs zon schijnen, het wordt heerlijk warm op veld 2.
Alleen Claudia doet niet mee met jeu de boule, omdat ze nog even naar de bramen gaat, takken snoeien.


Heerlijk zo buiten (en niet voor niets in korte broek), prachtige scores. Henk, Paula, Joke, met 23 punten voor winnaar Joke.


De rode bal wint hier. Van wie? Kijk maar naar de scores. Anita, Norris, Diana en Frieda, met 24 punten voor winnaar Diana.Dan de lunch, lekker tosti's, ook weer cappuccino en chocolademelk en thee. Claudia is er ook weer bij, na jet snoeiwerk.
Dan nog opruimen en afwassen en schoonmaken.
En met zon en droog weer wordt er terug gewandeld.

Tot volgende week, dan zijn er wel weer wat oefenwedstrijden, zoals 10:45u AthenA jongens B1 op veld 6, dan om 12:30u meisjes B1 en A1 op veld 3 en 6 en daarna om 14:15u en 16:00u nog 3 wedstrijden.
En dan is Lia er. En kunnen we vast weer in de tent, want de jongens van B1 zijn dan op het veld de wedstrijd aan het spelen.

Dag, Henk, Lia, Coen, Mik