waarbij de zon ook nog eens doorbreekt, tijdens het jeu de boulen.

25 mei 2019.

Omdat het niet zo'n hele drukke hockeydag zou worden, zijn we in de gezamenlijke ruimte gaan zitten.

Dus de grote deur tussen de hoofdruimte van Woest Zuid en de gezamenlijke ruimte lekker open, waardoor je lekker in het licht zit, veel van AthenA ziet en het gemak hebt van het aanrecht in de Woest Zuid ruimte.

Claudia en Frans kwamen wat vroeger, om mee te helpen.

En we konden terug kijken op een geslaagd Ajax seizoen met eerst de KNVB beker en daarna de landskampioenschaal. Dus moet Ajax tegen zichzelf voetballen om de Johan Cruyff te winnen, maar dan mag PSV die ene plek van Ajax innemen. We hebben ook nog aan Feyenoord en FC Groningen (Anko, Henk) gedacht, en het maakt Frans niets uit, want wat niet kan, dat kan niet en winnen doet Ajax toch wel. Ajax kan dus dit seizoen 3 titels winnen. En Ajax was heel dicht bij de Champions League finale, dat scheelde eigenlijk niks.

We zijn niet naar de huldiging geweest, want dat is gewoon te druk. En bovendien zal daar wel iedereen blij zijn, maar soms doen supporters dan toch ook dingen die niet zoveel met voetbal blijdschap hebben te maken.

Net als bij voetbalwedstrijden zelf. De kaartjes zijn duur en als je toevallig achter een grote supporter zit, dan zie je nog niets. Nee, de TV is dan veel fijner.

Het fruit dat op de bordjes is gelegd, dankzij Claudia en Frans en dankzij de aanbiedingen in de winkel: rode en witte pitloze druiven, aardbeien, abrikozen, mandarijntjes, meloen, banaan. En extra een kwart stukje kokosmacroon.

Natuurlijk cappuccino en chocolademelk gedronken bij het fruit schoonmaken en in partjes snijden en daarna nog een keer, heerlijk aan de gedekte tafel gezeten.

Met tegenlicht is de foto mislukt (en daarop stond Frans ook), maar vanaf het raam lukte het wel.

 

Het was weer een klein maar zeer fijn groepje Zwerfkatten vandaag: Frans, Claudia, Ans, Paula, Carla, Norris, Jan, Diana, Anko, Henk.

En Max natuurlijk en Martin, nieuwe ster aan het firmament van Norris, maar Rick al enige tijd niet gezien (Verstappen, Garrix, van der Westerlaken).

Dat Duncan het Eurovisiesongfestival heeft gewonnen, dat weten wij, maar niemand van ons heeft het gezien, want het was zo laat op de avond. Of zeg maar midden in de nacht. Te laat voor ons.

 

Dus op naar Veld 7 voor het jeu de boelen. En daar op het veld aangekomen, bleken de zware boules een beetje 'door elkaar te zijn geraakt', maar toch hoefden we niet terug naar het clubhuis om de andere boules te gaan halen, want we hadden precies  5 en 5 verschillende kleuren in beide groepjes.

We begonnen met een bewolkte hemel, maar zagen de zon al wel bijna door de wolken schijnen.

En we waren nog maar net begonnen, toen de zon breed lachend en intens hitte stralend doorbrak. Heerlijk.

De worpen waren al zo goed en werden zelfs nog beter. Wat een scores (behalve Henk dan, maar ja, wat wil je ook bij zulke toppers).

Beide teams eindigen wat totaal aantal punten betreft nagenoeg gelijk: 56,5 tegen 55. Klasse gedaan. Wat is dit leuk.

Overigens gaat de prijs voor het netste invullen, met mooie rechte streepjes naar Anko.

Daarna weer samen geluncht en samen opgeruimd.

 

Het betalen van de bijdrage (€ 25,- per keer) lukte deze keer niet zo vlotjes, want de bar twijfelde er aan of het zo wel kon, per pin betalen terwijl er DAARNA geen koffies mochten worden gemaakt (en we wensten deze keer ook nog eens € 50,- te betalen, ook nog van vorige week), maar uiteindelijk werd achter de bar Huub er bij gehaald, die er wel mee bekend is en die het natuurlijk wel goed vond.

In het Zwerfkatten bericht van zaterdag 4 mei 2019 noemden wij al dat De zwerfkatten haast 5 jaar bestaan. Op 5 juli 2014 was de allereerste Zwerfkatten, toen nog Philadelphia Wandelclub geheten.

Zaterdag 6 juli 2019 is het dan echt 5 jaar. AthenA viert dan 's middags het 15 jarig bestaan en het lijkt er op dat De Zwerfkatten dan 's ochtends het 5 jarig bestaan gaan vieren.

Dus gaan we daar nu samen elke week rustig aan werken, samen uitnodigingen maken en versturen.

Volgende week zaterdag 1 juni 2019 is Lia er weer en zullen de jeu de bouleballen weer ietsje meer onderscheidend in kleur zijn (de elektro plaklintjes laten los, haast bij elke bal. Dat gaan we herstellen).

Die zaterdag lijkt er geen hockeywedstrijdprogramma te zijn (alleen twee wedstrijden bij andere clubs, nog niets bij AthenA).

Misschien wel een mooi moment om weer eens iets van pannenkoeken te doen, omdat we dan alle ruimte in de keuken, achter de bar en in het clubhuis hebben..

Als ik (Henk) niet hoef te rijden, kom ik dan heel graag ook.

Dag,

Henk, Lia, Coen, Mik