Koningsdag 27 april 2019 was koud, zonnig, regen, zonnig, en weer O zo Leuk met de Zwerfkatten

De ochtend begon met regen, zo om 07:00 uur stroomde het aardig. Ook om 08:00 uur stromende regen.
Wat vervelend voor al die kinderen, die zo graag op de vrijmarkten zijn, verkopen, kopen, optreden, kijken.

Op ons sportpark klonken zware dreunende basklanken van zo'n grote kinderen feest, nou, wat je een feest noemt, bah. Dan is een beetje regen voor ons niet zo erg, maar wel vervelend voor die grote kinderen feestvierders natuurlijk. Dus voor hen ook maar hopen op droog weer.

Ans kwam om half tien in droog weer aangewandeld. Ze kon toen nog over de brug en langs de atletiekbaan en ons kleine jeu de bouleveld lopen.
Die ingang van AV'23 zou dicht gaan, maar daarvoor was Ans kennelijk nog net iets te vroeg er langs gekomen.

Op AthenA zijn we eerst van een kopje koffie en een kleine carré van oranje tompouce gaan genieten.En oh wonder, de zon kwam er door.
Ik zie de zon weer door m'n raam,
Ik hoor je stem, jij roept mijn naam.
't Is geen droom wat ik nu hoor,
Jij bent weer terug, die ik verloor.

Van: Corrie en de Rekels, refrein.

Daarna het fruit gaan schoonmaken en in stukjes gaan snijden: banaan, druiven en de blauwe bessen en partjes mandarijn hebben wij heel gelaten.
De tafel gemaakt in de KantinA, want er zou vandaag geen enkele wedstrijd zijn.
En op die tafel de 10 bordjes en alle fruit rondom de kleine carré van oranje tompouce.10 couverts gedekt op deze Koningsdag, want we zouden met iets minder Zwerfkatten zijn. Een aantal was iets Koningsdagachtigs gaan doen.
Naast Ans kwamen: Norris, Anita, Paula, Carla, Frieda en Jolanda.
Gezellig zo in de KantinA, de koffie met het espressoapparaat gemaakt en de opgeklopte melk met het stoompijpje gemaakt.

En weer regende het, dus nog even gewacht om te gaan jeu de boulen, op veld 2. Maar dan toch echt naar buiten en viel er af en toe eens wat spatjes, die deerden ons niet.

En we deinden en wiegelden af en toe op die zware dreunende basklanken, we zwaaiden naar politieagenten die daar bij dat feest kwamen kijken.
Iedereen won en Ans ging van ons team het beste. In het andere team gingen Max (Verstappen) en Anita aan kop.
Weer ééntje voor jou Ans. Merci Beaucoup zei Ans, en er zelf direct achteraan: ik ben geen koe. Deze is van mij, zei ik, nadat ik maar niets wist te scoren. Het is geen mei maar april zei Ans. We waren allen heel goed geluimd.Als lunch weer tosti's gemaakt, behalve voor Carla, die liever een gewone boterham met kaas heeft.
En alles in feestelijke puntjes gesneden. Paula heeft daarbij geholpen.
Natuurlijk ook nog wat cappuccino gedronken en omdat het net weer was gaan stortregenen, was dat een goede beslissing.

Zo'n zomers buitje, dus hevig en kort.
Daarna opgeruimd en op naar huis, weer wandelen in droog weer.
Allen links af, behalve Ans, die niet kon geloven dat er nu wel een hel zou zijn bij de ingang van de atletiekbaan. Toen Ans even later weer terug kwam lopen, en ook maar 'linksom terug ging', was het 100% duidelijk: er was een hek geplaatst.

Tot volgende week, dan zaterdag 4 mei, en is Henk er (Henk en Lia hebben geruild, omdat Henk daarna niet kan wegens schoolreis naar Tsjechië).

Dag,
Henk, Lia, Mik, Coen