zaterdag 16 maart 2019

Zonder Claudia of Louise of Frans of Ans was het bij het voorbereiden natuurlijk niet zo gezellig als met -één van- hen. Maar het schoonmaken en in partjes snijden van het fruit is wel gelukt. De deur van de Woest Zuid ruimte had ik open staan, zodat iedereen die door de hal liep kon zien dat er, net als elke andere zaterdag, een leuke Zwerfkatten te beginnen stond. Kinderen (die ook op Woest Zuid zitten) vroegen of het voor hen was. Nee, voor volwassenen, zei ik. Papa, riep er eentje gelijk de hal in, die meneer heeft fruit voor jou. Dat had die papa gedacht...., want het is Ons Zwerfkatten Fruit.

Er was een aardige wind, met heftige windstoten, en ook regen, dan weer striemend, dan weer net wat minder. Het er was een koude gevoelstemperatuur. Terwijl ik dit typ zijn de windstoten zelfs nog verder aangewakkerd, maar toen de Zwerfkatten weer terugwandelden, was het net droog geworden, En het heen wandelen was in lichte regen gegaan. Er was dus weinig aandrang om die lekkere frisse neus te halen, maar dat hoefde ook nog niet. Eerst fruit, cappuccino en vruchtensap en dan zouden we wel zien wat er buiten gaande was. De wedstrijden op veld 1 waren afgelast, omdat het veld aardig blank stond, maar op de velden 2, 3, 4 en 6 kon gewoon gehockeyd worden (en de velden 5 en 7 zijn de twee kleine veldjes).

Het bleef regenen en Anko ging struinen naar spelletjes om te doen. En dat deed hij heel goed, sjoelen (sjoelbak mag wel een beurt met was hebben en wat aanvulling van sjoelbakstenen) en puzzels, waar bij 3 ervan stukjes onvindbaar bleven. De mens-erger-je-niet was ook niet geheel compleet, maar het puzzelen was al veel te leuk om ons verder druk te maken over de pionnen of de dobbelsteen.


Het sjoelen


Joke, Anita, aula en Frieda sjoelenEn dit zijn de resultaten van het sjoelen. Anita verruilde het 4e rondje sjoelen voor een beetje puzzelen.


En het puzzelen


Diana, Norris, Jan, Anko en Henk puzzelen


En dit was de eerste puzzel, zat zo in elkaar, op dat ene stukje na dan


Deze heeft Jan gemaakt, maar teveel stukjes ontbreken


Dit was de tweede puzzel, die zat ook zo in elkaar


En dit de derde puzzel en die bleek helemaal compleet. Paula was ook nog even mee gaan puzzelen.

Daarna geluncht en weer alles opgeruimd.
Het is een mooie Zwerfkatten aflevering geweest.

We hopen natuurlijk op lekker weer, maar we kunnen ons heel goed vermaken als het een keertje iets te guur buiten is.