Wat een andere start van ons vlindertelseizoen, waar we normaal gesproken ons tussen de voetballertjes en hockeyers op de (bak) fiets heen moeten wurmen om de vlinderidylle te bereiken waren de fietspaden om 9 uur vrijwel uitgestorven. Op dat groepje mensen met opvallend vaak een blauwe NJBB sweater aan na dan. Wel werden we getrakteerd op vogelconcerten van merels, roodborsten, alle mezen, groenlingen en andere vinken en ook vele lijsters.

We begonnen als altijd met een kop koffie/ thee met een koekje, ik had voor alle zekerheid een tafeltje mee genomen en ondanks de werkzaamheden aan het voetbalveld dronken we in een grote cirkel een kop koffie/thee.

 

Daarna gingen een aantal mensen met de happers en vuilniszakken op pad (eindscore lag rond de 5 volle vuilniszakken met kartonnen bekertjes met het wapen van Amsterdam en blikjes Redbull op gedeelde eerste plek van zwerfafval). Ben wel benieuwd welke voetbalclub die kartonnen bekertjes uitdeelt…… Nodig ze graag uit om eens te komen helpen opruimen!

Een paar anderen leefden zich uit op wilgenroosje, brandnetel en akkerdistel overschot tussen de met Natuurwerkdag geplaatste planten, we zagen een flink aantal hommels – o.a. koningin boomhommel- en toen na een uurtje de hoeveelheid sporters en hondenuitlaters te groot werd om nog flink afstand van elkaar te houden dunde de groep langzaamaan uit. Toch weer even een uur, bijna twee uur intensief geklust en de mooiste sportparken weer iets fraaier achter gelaten!

De volle vuilniszakken werden meegenomen, van de onkruiden werden stapels gemaakt waar het roodborstje en de waterhoen vol overgave insecten en regenwormen uit zaten te trekken.

 

(zagen deze niet vandaag maar hopen er wel op!)

Wij hebben een fijne ochtend gehad, hebben heel ver bij elkaar vandaan gewerkt- alle handschoenen zijn mee naar huis om gewassen te worden en het was prettig om even een kort lange afstandsgesprek te kunnen voeren. Het valt wel op dat vele hondenbezitters geen idee hebben dat de honden ook op de sportvelden en langs de fietspaden aangelijnd moeten zijn, het is soms best vervelend om te zien dat broedende eenden verjaagd worden en ook voor ons is het soms erg schrikken als er opeens een hond achter je staat te kwispelen: je kunt het het beestje niet kwalijk nemen maar…..

  

1. Witte dovenetel, 2. Langs dit stukje sloot wat geruimd, 3. Een bostulp steekt de kop uit boven de rest

  

4. Kievitsbloem heeft meer moeite, 5. Geoogst onkruid en 6. Kevertjes (haantjes)

We hopen jullie allen snel in goede gezondheid te mogen treffen in de mooiste sportparken Middenmeer & Voorland.

Namens de vrijwilligers,
Els