7 december 2019

Na een dag vol regen wachtte ons een droge dag, niet veel zon maar vrolijkheid alom bij de vrijwilligers die waren gekomen naar onze “laatste klussen & koffie-ochtend”

We begonnen de ochtend met een kop koffie of thee en vers gebakken cakes, er bleef geen kruimeltje over!

We deden een grote hoeveelheid klussen: de ijsvogelwand werd nagekeken en inderdaad vonden ze de tweede nestgang: er is dus echt twee maal gebroed deze zomer en dat is echt goed nieuws.
De idylle was afgelopen week heel mooi speels gemaaid, dus niet overal even hoog, niet overal even veel weg nee echt speels en dat is heel goed voor de bloemenzee volgende zomer maar ook voor allerlei insecten die op de idylle overwinteren. We gingen het maaisel wegharken, dat is om de grond niet voedselrijk te maken waardoor we meer bloemen krijgen- feest voor hommels, bijen en vlinders.

Ook waren er weer een aantal mensen die het knotten van wilgen tot een herfstige hobby hebben gemaakt, de wilgen langs het wilgenlaantje zijn weer om en om geknot en om dat met fijn scherpe zagen en kniptangen te mogen doen is altijd erg bevredigend.

Ook gingen een aantal mensen mee om te helpen bij het ophangen van vrolijk beschilderde nestkastjes, de kinderen van Park de Meer hebben in oktober de kastjes beschilderd naar een initiatief van LEF (Louise en Frans) die in de woongroep van Philadelphia aan de Anfieldroad wonen. De kastjes hangen nu prachtig in het zicht van iedereen die over de Wembleylaan loopt.

De beide insectenhotels (op Idylle en bij VVGA) werden van nieuwe strootjes voorzien- de vogels trekken de strootjes er vaak uit in de herfst op zoek naar insecten.

Het verschijnsel van de zaden in de kaardenbol die ontkiemen heet viviparie ofwel levendbarende planten. ’t Is maar dat je het weet 😊

Nog even schaamteloos reclame maken voor de # die Anthonie Stip in het leven heeft geroepen naar aanleiding van een plan om natuur op te heffen (ja dit verzin ik echt niet) morgen is het #mijnnatuurblijft en dan is het de bedoeling dat je van een stuk natuur in Nederland een foto maakt en op wat voor social media dan ook plaatst met die # . Het mag best een foto uit je archief zijn maar het is bedoeld om een tegengeluid te laten horen tegen al die mensen die maar iets roepen. Ik twitter als Natuur, je beste buur natuurlijk ook wat plaatjes!

 

 

 

  

  

 

 

 


Tot een volgende keer in de mooiste sportparken Middenmeer en Voorland,

Met vriendelijke groet,

Els