2 november 2019

De landelijke natuurwerkdag is een dag waarop we alle soorten weersomstandigheden kunnen verwachten en ook deze keer kwamen veel van die verwachtingen uit: tussen stralende zonneschijn en keiharde plensregen plus een flink briesje- we kregen het allemaal! Maar de mensen die zich opgeven om aan deze mooie dag in de mooiste sportparken mee te doen zijn niet voor een kleintje vervaard en hebben zich uitgerust met regenjassen & broeken, stevige schoenen of ze gaan even naar huis om droge kleding aan te trekken.

Niet alleen de vrijwilligers zetten hun beste beentje voor, ook de mannen van de sportparken staan altijd klaar: de gereedschappen die wij mogen lenen van Landschap Noord Holland worden bij mij opgehaald en thuisgebracht, de werkschuur die nu even dienst doet als kantine wordt voor ons uitgeruimd, we kregen een heerlijke lunch en ook was er steeds koffie. Fantastisch!

Landschap Noord Holland heeft niet alleen een geweldige service dat we dingen als ladders, stokzagen, kniptangen, sloothaken, baggerbeugel mogen lenen- dit wordt zelfs langs gebracht en opgehaald. Nooit te weinig gereedschap ook niet voor een opkomst zoals wij vandaag weer hadden (meer dan 20 zeer actieve vrijwilligers plus een stel kinderen die ook heel hard kunnen werken. Via Landschap Noord Holland hebben we ook een bijenbosje mogen planten aan het einde van de Vlinderidylle (met gele kamille, wilde bertram, wondklaver, knikkende distel, knoopkruid, vingerhoedskruid, koninginnekruid, gewone berenklauw, spoorbloem, moerasrolklaver, boerenwormkruid, ijzerhard en damastbloem). En ook het vrijwilligers cadeautje viel in zeer goede aarde, dank!

We gingen de poel achter tennis VVGA deels van overtollig riet ontdoen, de wilgen langs het Middenmeerpad om en om knotten, het bijenbosje planten en de verlaat geleverde lelietjes der dalen planten achter veld 14. De poel ziet er stukken beter uit, de dotterbloemen kunnen weer volop in het zonnetje gaan stralen in het voorjaar en de kikkers hebben weer zicht.

De wilgen aan de slootkant zijn allemaal gedaan, om en om vanwege het uitlopen en dat er in de oude knot ’s winters dieren kunnen schuilen, het bijenbosje is (mede dankzij wat voorwerk) helemaal geplant en we hopen dat wilde bijen en vlinders er veel plezier aan zullen beleven en de lelietjes zijn zo geplant dat iedereen op het fietspad er van kan genieten.

We hebben een heel mooie dag gehad, ook veel plezier onderling, sommige mensen kennen elkaar nu wat langer en plagen elkaar dan een beetje maar ook de nieuwelingen werden in de groep opgenomen en ook die hadden een leuke dag. Dank voor iedereen die zo hard gewerkt heeft, mocht je vandaag niet in de gelegenheid zijn geweest mee te doen kom dan vooral een keer bij ons kijken- mee doen mag natuurlijk ook altijd!