Beste vrijwilligers & belangstellenden van Natuur, je beste buur 

De vogels kwetteren er nog lustig op los maar ze verlangen alweer naar een schoongemaakt nestkastje om in de winter te kunnen schuilen en in het voorjaar de beste plek voor zichzelf en hun aankomende familie te reserveren. Nu zijn vogels meesterlijk in het opbouwen van een nestje maar het schoonmaken laten ze graag aan ons over- wat ons dan ook de kans geeft goed te kijken welke vogels er genesteld hebben, of alle mini’s uitgevlogen zijn en of de nestkastjes gebruikt zijn.

Ieder jaar wordt hier een keurig monitoringsverslag van gemaakt, het laat zien waar de meeste bewoning is maar zeker ook dat er steeds meer succesvolle broedsels zijn in de mooiste sportparken.

Dus: op 24 augustus van 9 tot 13 uur kun je jezelf inzetten om met een aantal andere vogel & natuurliefhebbers op een ladder, met een plamuurmes/ afwasborstel, met een monitoringslijstje, als ladder vasthouder, als lastige takken wegknipper enzovoort om alle vogelnestkasten na te kijken.

Onlangs hebben we een accuboor aangeschaft waardoor het mogelijk is lastig vastzittende kastjes toch van de boom te halen. Met vele vrijwilligers kan er veel werk gedaan worden, we regelen een aantal ladders en als iedereen die nog een schroevendraaier, combinatietang, plamuurmes en/of een oude afwasborstel heeft die ook meeneemt hoeven we niet op elkaar te wachten.

In de kast in de werkplaats liggen stofmaskers voor wie daar behoefte aan heeft en met handschoenen werken doen we sowieso altijd!

Zelf ben ik die dag aan het reizen, de coördinatie ligt daarom in de handen van Wim. Opgeven voor de dag liefst deze week, ik lees tijdens mijn vakantie sporadisch mijn mails en appjes dus heb geduld als je me een vraag stelt.

Ik wens jullie een heel fijne klusdag op 24.08, hoop dat iemand een verslagje maakt/ foto’s maakt!

Met vriendelijke groet,

Els