Vorig jaar september hebben wij de natuur en onszelf een pareltje cadeau gedaan, tijdens burendag 2018 hebben we het Athenadijkje ingezaaid om er een wat achteraf liggend vlinderparadijsje van te maken. Eerder in het jaar bleek de gezaaide ratelaar ook enigszins effectief tegen het alsmaar oprukkende riet.

  
Ratelaar eerder dit jaar           bont

   
zandoogje akkerhommel              ?

   
oeverlibel met vlieg als lunch    hazenpootje


Vandaag was het dijkje een ware explosie van kleuren en geluiden, overal waar ik keek zag ik vlinders (vooral koolwitjes klein & groot en heel veel bont zandoogjes), te veel hommels om precies te zien welke, zweefbeestjes in alle kleuren en maten, libellen en juffers en heel heel heel veel bloemen.
Ik hoorde de groene kikkers kwaken en hoorde/zag een KBV’tje (klein bruin vogeltje) dat klonk als een jonge ekster die gekeeld werd maar het dichtstbij qua geluid vond ik een paapje….. zal toch haast niet?

Ook een heel jong winterkoninkje heel nieuwsgierig wat ik aan het doen was - tot ik mijn telefoon tevoorschijn haalde om een foto te maken- weg was ie.

Mocht je een iets avontuurlijker wandeling leuk vinden ga er dan vooral eens kijken, denk aan een lange broek en dichte schoenen want er is niet echt een paadje na het greppeltje. De ratelaar was al weg, hoop dat ie zich wel goed uitgezaaid heeft!

Op 24 augustus is de jaarlijkse vogelnestkastjes schoonmaak en monitoring, een wens van de vrijwilligers om een eigen accuboormachine te kunnen gebruiken is vervuld, dankzij het Charity Fund hebben we een nieuwe accuboor met bitjes waar degene die zo ijverig iedere keer een prachtig overzicht van broedsels maakt, heel goed op gaat passen en zeker gaat gebruiken!

Als je nu al denkt: ja daar ga ik bij zijn: geef dat dan vast door- ik ben zelf niet in Nederland de 24ste maar zorg er voor dat het jullie aan niets ontbreekt!