Zaterdag 6 april 2019

Vanochtend was er een heel fijn miezerig regentje in de mooiste sportparken, de zon was even te moe om achter de wolken vandaan te komen maar na enig geduld zat de kantine van het beheergebouw helemaal vol met vrijwilligers die zin hadden om de handen uit de mouwen te steken. Ook aanwezig was de fotograaf die ons vandaag volgde om een reportage te maken voor de Vrijwilligers Centrale Amsterdam en de krant MUG.

Na de koffie en thee gingen we in een aantal ploegjes uiteen; er was een ploegje nestkast ophangen- er moeten soms nestkasten vervangen worden, soms merken we dat kastjes een andere bestemming krijgen zonder dat we een verhuisbericht hebben ontvangen en op sommige plekken hingen er gewoon te weinig. Binnen onze groep vrijwilligers hebben we een paar mensen die erg goed bezig zijn met het nummeren en bijhouden van al die kastjes, het overzicht wat iedere herfst gemaakt wordt over het gebruik van de kastjes wordt door velen zeer gewaardeerd (en is voor andere vrijwilligerswerkgroepen soms wel een uitdagend idee om ook te doen!)

    

Een grote groep ging naar de Vlinderidylle om daar wat van het al te welig woekerende wilgenroosje, brandnetel en vooral het jonge riet weg te halen, we maakten de dotterbloemen en de smeerwortel vrij van riet zodat ze hun bloemen beter kunnen aanbieden aan de hommels en wilde bijen.
We weten dat brandnetels waardplanten zijn voor vlinders dus we halen ze zeer zeker niet allemaal weg maar een beetje afwisseling ziet er toch ook voor mensen leuker uit.

    

Tijdens de koffie/thee pauze werden we getrakteerd op taart, één van de vrijwilligers werd door een snelzangkoor hartelijk toegezongen!

De taart was op dus naar de volgende klussen, we gingen even kijken hoe het met de plantjes gaat die we tijdens NL doet geplant hadden en daarna verder aan de Vlinderidylle werken plus het Athenadijkje- ook daar riet, brandnetel en wilgenroosje verwijderd.

    

Al met al hadden we weer een heel gezellige en druk bezochte ochtend waarbij de klussen die we deden misschien niet de voorpagina’s halen maar wel het verschil maken voor heel veel diertjes!

Dank weer aan de mannen van het dreamteam van het beheergebouw, de koffie en thee waren weer super geregeld 😊

Onze volgende bijeenkomst is de theorie avond van de libellencursus op 6 mei (zit vol), daarna 1 juni een combi klussen & cursus en op 13 juli is de zeisochtend.

Met vriendelijke groet namens de vrijwilligers van Natuur, je beste buur

Els