Op 16 maart 2019 gingen de vrijwilligers van Natuur, je beste buur samen met een grote groep aanmelders via NL Doet de randen van de mooiste sportparken Voorland Middenmeer nog een beetje mooier maken door een grote hoeveelheid vrolijk bloeiende planten neer te zetten langs de sloot van de Kruislaan. De weersomstandigheden waren niet gunstig maar ondanks de regen, storm, lekke fietsbanden, gestrande automobilisten en andere afmeldingen hadden we een enorme opkomst waardoor we eigenlijk heel snel klaar waren.
De sportparkmannen zorgden op de verzamel locatie lekkere koffie, voor de liefhebbers was er ook thee en koekjes lust iedereen wel. Er was een berg zand gestort die we eerst door de grond moesten mengen zodat de planten beter aan zullen slaan, gelukkig konden we van Landschap Noord Holland een hele berg scheppen lenen dus iedereen kon aan het werk. De plantjes van de firma de Heliant werden met liefde en zorg in het zand/aarde mengsel gezet en goed aangestampt zodat ze binnenkort al in bloei kunnen komen. Naderhand is ook nog door een vrijwilliger rond de plantjes zaad gestrooid dus met een beetje goede wil staan er eerdaags ook éénjarige bloemen in bloei.

Wij zijn de sportparkmannen zeer erkentelijk voor hun hulp en geduld met ons, Landschap Noord Holland voor het uitlenen van die enorme berg scheppen, firma de Heliant/Cruijdthoeck voor advies en meedenken en zeer zeker het Oranje Fonds (& Dynamo) voor het stimuleren van vrijwilligerswerk & de bijdrage die wij hiervoor mochten ontvangen. Ook hartelijk dank aan alle vrijwilligers die deze zaterdag toch maar weer om 9 uur paraat stonden om voor biodiversiteit en andere mensen aan de slag te gaan: de ‘vaste’ vrijwilligers, aanmelders via NL Doet en de grote groep van de kerk van Jezus Christus van de heiligen der laatste dagen.

Leuk feitje wat deze week bekend werd gemaakt is dat de vlinderidylle die de vrijwilligers van Natuur, je beste buur onderhouden en monitoren de best getelde vlinderroute van heel Nederland is met maar liefst 91 telmomenten! We doen het niet voor die eerste plek maar vervelend vinden we het ook niet om deze eer te krijgen voor ons tellen in 2018.

Uiteraard zullen we proberen deze positie in 2019 vol te houden, kom maar op met die vlindertjes!

Fijn dat ons insectenhotel is teruggezet nadat het gesloopt was geweest, vrijwilligers hebben allerlei bamboestokjes er in teruggeplaatst en de palen zijn vervangen zodat het weer allerlei wilde bijen onderdak kan bieden.

Wij zien jullie graag een keer tijdens onze klusdagen, ook als je niet mee klust ben je van harte welkom!

Met vriendelijke groeten namens de vrijwilligers van Natuur, je beste buur,

Els