in mooie V vormen door een strakblauwe hemel: het wordt koud hier…wij gaan zuidwaarts….

Ze hadden helemaal gelijk: het was best koud vanochtend maar de vrijwilligers van Natuur, je beste buur vinden zo’n koude ochtend heerlijk om te komen klussen, de hele kantine van het beheergebouw zat vol met mensen die de randen van de mooiste sportparken Middenmeer en Voorland nog een stukje mooier willen maken, we waren dan ook vrij snel klaar met alle klussen.

  

We gingen wilgen knotten op het Athenadijkje en de takken in rillen leggen, bij het betreden van het dijkje stoven de winterkoninkjes, roodborsten, heggemussen en merels uit de al eerder gemaakte takkenrillen dus ze worden goed gebruikt!

Het insectenhotel van de idylle was als barbecue gebruikt dus had ik van de week vast wat bamboe gescoord om de lege plekken op te vullen- bleek bij lange na niet genoeg dus er moest nog meer geknipt worden maar het insectenhotel is nu vrijwel klaar om weer teruggezet te worden- alleen nog iets met de palen?


De ijsvogelwand bij de volkstuinen werd nagekeken en wat hersteld, een roodborstje zat zich erg druk te maken dat er in zijn territorium geklust werd; oké die graafwerkzaamheden leveren wat verse torretjes en wurmpjes op maar verder moeten die mensen wel even snel wegwezen- ik zal even op je fiets gaan zitten ga je dan weg? Nee…oh wat vervelend nou.

Ook de ijsvogelwand bij de Anfieldsloot waar afgelopen weken steeds een jong ijsvogelmannetje gezien wordt toch maar even een opknapbeurt gegeven, wie weet kiest ie toch dat wandje uit.
* Later in dit voorjaar wordt het beheergebouw gesloopt, wij verzamelen altijd in de kantine maar als het beheergebouw er niet meer staat wordt dat lastig, ik zal in de mail van te voren aangeven of we elders verzamelen!

* https://www.nldoet.nl/klus/bloemrijke-walkant-dat-genieten-voor-mens-en-dier

* https://www.tuinvogeltelling.nl/ volgend weekeinde!

* www.waarneming.nl voor alle moois dat je ziet, ook de gewone vogels en dieren verdienen een plekje op waarneming of op www.telmee.nl

Volgende keer is 16 februari: dan nog gewoon in de kantine van het beheergebouw Radioweg 76 verzamelen om 9 uur! (IJs en weder dienende)

Met vriendelijke groet namens de vrijwilligers van Natuur, je beste buur

Els