16 juli 2022

Lukt het om het riet, gras, wilgenroosje, guldenroede en deel van de Vlinderidylle echt op een mooie hoogte af te zeisen zodat andere plantjes kans krijgen te ontwikkelen? Niet te kort zeisen want met de voorspelde droogte is het niet de bedoeling dat de grond meteen Sahara zand gaat worden.

 

De vrijwilligers van Natuur, je beste buur lijken heel soepel in de heupjes want het zeisen ging geweldig goed- het afharken ook en er was een enorme berg bij elkaar geharkt. Er waren maar twee zeisen en twee hooi harken beschikbaar bij beheer dus kwam het met de hoeveelheid vrijwilligers goed uit om maar een kwartiertje te zeisen en dan even iets anders te gaan doen.

Ook de bramen kregen weer eens een snoeischaar om de stekels- we vinden bramen niet erg maar deze bramen zijn zo snel groeiend dat het rustig woekeren genoemd kan worden.

 

De weersvoorspellingen waren niet eenduidig dus begonnen we om 8 uur met verzamelen spullen en beheer bracht alles met een trekker naar de idylle- heel handig want dan konden we daar op zitten en ook spullen verzamelen. Ik moet nog even tussen de scharen kijken of mijn wetsteen misschien daar ingelegd is want voorlopig ben ik die kwijt ☹

Het werd een heel stralende dag waarbij ook ruimte was voor gesprekken en op elkaars veiligheid letten, het blijft een probleem dat er zo veel honden los lopen (mag echt niet volgens de bordjes op het veld!) want als je aan het zeisen bent en een hond komt vol enthousiasme op je af rennen….

 

Rond half twaalf was de koffie op, de koekjes hoeveelheid gehalveerd en de energie om door te gaan verdwenen dus belden we beheer of de spullen gehaald konden worden die we daarna bij beheer even opruimden.

Het was een fijne klusochtend en ik heb zelf nog beetje spierpijn in mijn armen gehad maar door die soepele heupbewegingen heb ik van niemand rugklachten doorgekregen!

 

Volgende klusdag is op 20 augustus, dat is onze mega klus van het schoonmaken van de vogelnestkastjes.

De nachtvlindervallen zijn goed in gebruik, als je ook mee wilt doen geef dan even aan (in de app groep of in een mail) ook op balkon kun je heel leuke soorten scoren. Ook is het natuurlijk erg leuk om een batdetector te lenen om naar de vleermuizen te luisteren- al hoor je alleen maar dat ze er zitten is al een winst!

Sinds het platform www.buurtgroen020.nl meer bekend raakt komen er steeds meer vragen/opmerkingen naar NJBB@xs4all.nl maar tot onze grote vreugde ook steeds nieuwe mensen, soms doen ze een enkele keer mee maar een aantal hebben we al als ‘vaste vrijwilligers’ op de lijst staan.

Wij denken ook dat dit komt omdat je je bij ons nooit hoeft te excuseren als je een keer niet mee wilt of kunt doen en omdat we altijd lekkere koffie, thee en koekjes hebben…. Of zou het toch het feestje zijn om in de mooiste sportparken met de leukste vrijwilligers te kunnen klussen (met als bonus dat wij bijna altijd mooi weer weten te fixen)