Op Nationale Vrijwilligersdag stuur ik jullie dit kaartje van de Vrijwilligers Centrale Amsterdam. Dank jullie wel voor je tomeloze inzet om de mooiste sportparken Middenmeer en Voorland nog fraaier te maken!


Afgelopen zaterdag 4 december 2021 hebben we met ons vijven een korte maar stevige klusochtend gedaan ter voorbereiding op de klusdag van aanstaande zaterdag 11 december 2021. We hebben een strook geharkt waar veel bramen, brandnetels en wilgenroosje stonden en voor het zicht hebben we het maaisel ook uit de sloot gevist.

Enorme bergen liggen nog langs het schapenhekje en ik denk dat er aanstaande zaterdag nog meer bij zal komen. Sportparkbeheer had voor ons gemaaid, we hoefden het ‘alleen nog maar af te harken’. Het schapenhekje is ook hier eigenlijk aan vervanging of grondige renovatie toe, de helft van de palen is doorgerot tot op grondniveau.

 
Voor het harken

 
Na het harken

We gaan aanstaande zaterdag ijsvogelwanden nakijken (mits het weer het toelaat!), het wilde bijenbosje planten dat we hebben mogen aanschaffen en de zakken bloembollen die we via HEP (eetbare plantsoen op het Nicolaas Beetsplantsoen 1) hebben gekregen moeten ook de grond in.  

Kortom; klussen die makkelijk met veel afstand tussen elkaar gedaan kunnen worden. Al zijn de voorspellingen niet al te zonnig, onze inzet zorgt voor vrolijkheid en gezelligheid ook tijdens een regenbui.

Er is ook al een aanmelding om de kast eens te inventariseren. De grotere kast die we zo graag willen hebben is nog steeds een stipje op de horizon, het lukt niet echt.

Wil je je aanmelden als je van plan bent te komen? Verzamelen is in ieder geval om 09.00 uur bij beheergebouw aan de Radioweg 76. Denk aan stevige schoenen en regenbestendige kleding. Handschoenen mee is altijd handig maar ik was tegenwoordig alle handschoenen na gebruik dus er zijn altijd schone handschoenen in de kast. We hadden vorige week de koffie mee naar de idylle om daar ter plekke af en toe een pauze te nemen en omdat het erg zwaar was bleek dat heel goed te werken. Misschien dat we dat deze zaterdag ook kunnen doen.


Zo fijn die bankjes en deze met al die prachtige vlindertjes liet de koffie en koek nog beter smaken

Hieronder de link om je aan te melden voor NL doet. Ook aan jullie vraag ik om je via NL doet aan te melden, dan krijg ik van hen een update.

Bollen& planten voor vlinders in de mooiste sportparken Middenmeer en Voorland | NLdoet

Hier nog wat foto’s van afgelopen zaterdag en ik hoop tot snel!

 


De laatste Natuurwerkdag, ijsstokjes de idylle in!

Met vriendelijke groet namens de vrijwilligers van Natuur, je beste buur

Els