Het was echt bibberen met die straffe wind maar gelukkig hoefden wij niet met blote benen in korte broeken door de mooiste sportvelden Middenmeer en Voorland te rennen om toch warm te worden zoals veel voetballertjes en hockeyers, nee wij hadden een aantal klussen te doen!

We waren met een behoorlijke groep en toch lukte het iedereen om op voldoende afstand van elkaar te blijven, de inenting strategieën waren wel het onderwerp van gesprek tijdens het klussen!

Door sportparkbeheer waren een aantal takken achter het sportveld onderlangs de Middenweg gelegd zodat wij ze alleen maar op de takkenrillen hoefden te leggen- het lijkt niet veel maar iedere tak die op deze manier gebruikt wordt is een tak die niet de versnipperaar in gaat!
De wilg achter VVGA die met een tie-rap aan een bezemsteel was vastgemaakt heeft nu 2 prachtige nieuwe boompalen gekregen zodat ie mooi recht kan groeien en in deze gure dagen de volop vliegende hommels en wilde bijen van stuifmeel kan voorzien.

Ook een afgevallen vogelnestkastje werd weer op de juiste plek gehangen, die vogels mazzelen maar met al die prachtige woningen die we voor ze regelen en onderhouden.

Er blijken bamboe rietjes in de handel te zijn die precies op maat gemaakt zijn voor onze insectenhotels en dus zijn die beide aangevuld- we deden dit ook wel met door ons geknipt riet en bamboe maar in deze rietjes zitten geen ‘knopen’ en dat is waar de bijtjes erg blij van worden. Denk dat we een voorraadje aan gaan leggen van die specifieke maat.

Onze grootste klus was echter langs de vlinderidylle, een extra uitdaging voor ons was dat er volop voetballertjes waren die natuurlijk niet op ons letten want: de bal! De toeschouwers en voorbijgangers vonden ons soms wat in de weg staan/lopen/fietsen & werken maar ja: wij ruimen dan wel weer alle flesjes en andere rommeltjes op……

Op de idylle heuvel haalden we een deel van het gras, de wilgenroosjes, de brandnetels, de akkerdistels en de guldenroede weg en opeens kwamen daar de leukste bloemetjes onder vandaan en als je zo dicht met je neus op de grond zit dan zie je ook al die bostulpen, sterhyacint, vogelmelk, kievitsbloem, paarse & witte dovenetel & hondsdraf in bloei staan, langs het water is het vooral de dotter en de smeerbloem die de aandacht trekt.

Langs het water harkten we een deel van het gemaaide riet weg zodat ook daar de andere planten meer licht en lucht kunnen krijgen. Het maaisel vervoerden we op een zeil en daar maakten we een grote hoop langs het water van: zo’n hoop is leuk voor de ringslang om op te warmen maar ook vlinders en libellen zijn dol op zo’n berg oud riet met maaisel.

 

 
Het begon te regenen en een aantal van ons hadden het inmiddels heel koud dus belden we sportparkbeheer om de hooivorken en harken op te halen (als het zo druk is in de sportparken fietsen we daar niet mee, veiligheid voor alles!) De koffie en thee waren zo goed als op en ook de koekjes deden het goed – er was een voetballertje gevallen op de brug (al heel vaak gemeld dat die brug te glad is!) en EHBO met lekkere koekjes werkt dus nog altijd heel goed.

 

In principe klussen we in mei niet aan de randen van de sportparken, enerzijds omdat het volop broedseizoen is en anderzijds omdat er veel clubs toernooien houden waardoor het extra druk op de velden en de paden is. We hebben wel nog staan dat we een cursus eendenkorven vlechten zouden doen (is al vol) en met het uitgestelde NL doet gaan we op 29 mei houders maken om die korven in te zetten. Misschien stellen we de vlechtcursus nogmaals uit omdat de corona maatregelen dan nog altijd van kracht zijn en we geen zin hebben ons problemen op de hals te halen.