Na een wat bijzondere en late start van de ochtend begonnen we op zaterdag 5 september 2020 opgewekt met de restant vogelnestkastenschoonmaak ochtend.


Heel fijn dat we de ladders van Landschap Noord Holland nog een keer konden gebruiken en er waren spectaculaire waarnemingen vandaag: uitgedroogde wespennesten, muis in vogelhuis, slakken, pissebedden en oorwurmen in overvloed, een plakker die ook een nestkastje nodig had, een nestkastje voor grondbroeders, een zeer plaatselijke stortbui, ijsvogel die even langs scheerde, bizar veel mensen in de sportparken waardoor ook parkeren echt een beleving was voor sommigen, de kaneelkoekjes die echt verslavend bleken te zijn, een fiets die ook dienst doet als ladder, het raadsel van de schoenen in de boom, bijzondere paddenstoelen en zwammen- met aanvreetsporen: door welk dier?, de alom bewonderde nieuwe tafels in het beheergebouw (al hadden de meesten van ons er een paar lagen jachtlak overheen gesmeerd) ….. we hadden een heerlijke ochtend en hebben ook gelachen!

Onze monitoringscommissie gaat ons vast en zeker eerdaags weer trakteren op een schitterend overzicht van broedsuccessen van vogeltjes- of het gebrek aan broedsucces want kennelijk zijn er heel wat nestkastjes verhuisd zonder verhuisbericht en ook is er een deel toe aan renovatie/vervanging. We hebben minimaal 20 nieuwe kastjes nodig!

 Het verdere programma:

  • https://dezwijger.nl/programma/darwin-in-de-stad. 
    ik ben gevraagd hier iets over Natuur, je beste buur te vertellen dus ga vooral kijken!

  • Burendag 26 september wandelen met Geert Timmermans & bloembollen planten: opgeven of je om 10 uur of om 11.30 wilt starten (startlocatie maak ik vlak voor de 26ste  bekend)

Tot een volgende keer of tot ziens in de mooiste sportparken, met vriendelijke groeten namens de vrijwilligers van Natuur, je beste buur

Els