Wat een heerlijk frisse geur hing er in de mooiste sportparken vanochtend, de regen en hagel van vrijdag hadden alle stofdeeltjes neergeslagen en de bloemen en bomen zagen er weer fris en fruitig uit. Ook de vrijwilligers zagen er uit alsof ze weer enorme zin hadden om te gaan klussen- dat was natuurlijk ook zo- en nadat iedereen de nieuwe kantine van het beheergebouw uitgebreid bewonderd had onder genot van een kopje koffie met lekkere koekjes gingen we met die hele ploeg naar de speels afgemaaide idylle.

 

 

Het was een beetje anders werken dan vroeger, iedereen lette heel goed op om steeds de afstand te bewaren maar gelukkig was er nog steeds veel ruimte voor een goed gesprek, de kracht van de werkgroep Natuur, je beste buur ligt ook in het sociale gebeuren waar iedereen met elkaar samen werkt hoe verschillend we ook zijn. En iedereen maakt een praatje met iedereen, of je nou al 15 jaar mee doet of dat je vorig jaar met de Natuurwerkdag er achter kwam hoe leuk het is om vrijblijvend een inspannende en ontspannende klus te doen. Heerlijk dit.

 

We hebben ons alleen op de idylle vermaakt, de bankjes zijn echt precies goed neergezet en het enige nadeel van de regen was dat we ze niet konden schilderen- we hebben een paar fikse plensbuien op onze hoofden gekregen en tja, verf en regen is vaak niet zo’n goede combinatie. Dus in plaats van schilderen werd er heel veel geharkt en met een stuk grondzeil werd een groot deel van het geharkte maaisel naar twee hopen gebracht die ver genoeg uit de buurt liggen om misschien wel mooie broedhopen voor ringslangen te worden. Moet eigenlijk nog een kruiwagentje stalmest op….. De hopen liggen niet in de weg voor het gebruik van het veld voor Loveland.

 

 

Rond half elf kwam er een fikse bui die we gebruikten om een plotselinge koffiepauze in te lassen en om ervoor te zorgen dat de mannen maandag veilig aan het werk kunnen hebben we de kantine na gebruik ook weer schoongemaakt en gedesinfecteerd- het zijn voor ons ook andere gewoontes die we ons aan moeten leren maar met zo’n groep die heel bewust met eigen en andermans veiligheid om gaat is dat eigenlijk zo geregeld.

We zijn er niet aan toe gekomen het bloemenveldje even af te harken maar dat komt van de week wel en de zeisklus op het Athenadijkje doen we als het minder nat is. Ook wachten we een iets drogere dag af om de bankjes te beschilderen.

De vrijwilligers hebben heel veel zin in de lezing die Geert Timmermans komt geven over de Wilde Eend in de stad en net als alles tegenwoordig moet je je per mail opgeven om te kunnen komen, de aanvangstijd staat daarom niet in de uitnodiging die ontvang je pas vlak voor de lezing. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat we precies moeten weten wie er komen- ook i.v.m. eventueel contactonderzoek mocht iemand ziek worden.

Er vlogen opvallend veel steenhommeltjes rond, ook wat weidehommels en deze zweefvliegen waren ook heel schattig plus dat er enorm veel lieveheersbeestjeslarven waren. Een witte nachtvlinder zal een appeltak geweest zijn, we hoorden de groene kikkers en de karekieten. Een atalanta liet ons zien dat het echt een Vlinderidylle is en de vuilbomen, meidoorn en kornoelje waren van opvallende strikjes voorzien om aan de snoeischaar te ontsnappen. De galletjes bevatten hopelijk sluipwespen- dat is een veel betere manier om van bijvoorbeeld eikenprocessierupsen af te komen dan dat spuiten met gif kanonnen Xentari.

  

 

 

 We hopen jullie allemaal gezond en wel spoedig te mogen begroeten in de mooiste sportparken Middenmeer en Voorland

Met vriendelijke groet namens de vrijwilligers van Natuur, je beste buur

Els