Toevallig kwamen één van de vrijwilligers en ik elkaar tegen bij het hek van de idylle waar wij i.v.m. het vlindertellen een sleutel van hebben dus hebben we samen van de vlinders, hommels en bijen zitten genieten – met een kopje thee erbij prima de luxe!

We spraken over dat ik een groene specht op de cameraval had in Hilversum en vervolgens zien we over het voetbalveld een groene specht vliegen echt ontzettend toevallig maar wel erg gewaardeerd door ons beiden. Er vlogen volop vlindertjes en terwijl de teller een telrondje deed heb ik wat foto’s gemaakt die ik met jullie wil delen.

  
1. Klein koolwitje                                            2. juffertje

                                
3. citroenvlinder          4. Iets als ptychoptera contiminata (dit verzin ik niet zelf)  

  
5.  kardinaalsmutsstippelmot rupsen in spinsel   6. steenhommel koningin

  

Ingezoomde foto’s: 7 stippelig lieveheersbeestje//// oedemera ludira- en wat dat is ik heb geen idee waarneming.nl meldt mij dit ///// pinksterbloemlangsprietmot

Tja, hoe kleiner het beestje des te langer en ingewikkelder de naam 😊

De thee was op en de pauze voorbij, op huiswaarts maar toen zag ik dat de fietser voor mij nog maar net een overstekende ringslang kon ontwijken….die was sneller dan ik de fotocamera van lensdop kon bevrijden en tegelijk van mijn fiets kon springen zonder op mijn plaat te gaan. Maar de jongeman die de ringslang net miste was minstens zo opgetogen als ik was al dacht hij heel even een hazelworm gezien te hebben (biotoop van hazelwormen is niet echt in de mooiste sportparken).

Het wordt tijd voor de extra bankjes bij de idylle zodat we allemaal even een pauze momentje kunnen nemen en van dit soort waarnemingen kunnen doen.

Ik denk dat ik jullie nu wel geïnspireerd heb om gauw eens te gaan kijken- via AV’23 kun je het idylle veld bereiken (of de sleutel bij mij ophalen)

Met vriendelijke groet namens de vrijwilligers van Natuur, je beste buur

Els
18-05-2020