Beste buurtgenoot,

Allereerst de beste wensen voor 2021!

Hopelijk kunnen we dit jaar weer vaker op pad om leuke activiteiten te doen. Graag wil ik je hulp vragen voor een bijzonder cultureel project in onze geliefde Watergraafsmeer. Met een aantal buurtbewoners werken we  aan een geluidswandeling over Ajax. De komende dagen krijg je per post een brief van het stadsdeel over Oost Begroot. Via Oost Begroot mogen bewoners geld van het gemeentebudget verdelen over verschillende projecten. Die projecten worden voor de buurt ontwikkeld en gaan onder meer over cultuur, veiligheid of duurzaamheid.

Audiotour over Ajax
Samen met een groep buurtbewoners (verenigd in platform  WGM 21 (Watergraafsmeer 21)  hebben we  voor de categorie cultuur het plan Ajax was hier! ontwikkeld. Deze geluidswandeling met bijzondere persoonlijke (buurt)verhalen gaat over de Ajax-historie van de Watergraafsmeer. Het zal op verschillende locaties in de buurt laten horen wat de Watergraafsmeer voor Ajax heeft betekend en andersom. Wij vinden het belangrijk dat deze historie en bijbehorende verhalen van bewoners worden vastgelegd en zo behouden blijven.
Meer over ons plan klik hier .

We vinden het  fantastisch als je  als bewoner van de wtergraafsmeer ons project steunt met jouw stem. Iedereen (vanaf 12 jaar) uit de Watergraafsmeer kan op Ajax was hier! stemmen. Gebruik daarvoor de code die in de brief van het stadsdeel vermeld staat.

Andere mooie plannen
Er is nog een spelregel bij het stemmen: binnen een thema  – in ons geval cultuur – geef je minimaal drie projecten jouw stem. Gratis advies: naast de Ajax-tour zijn er nog twee andere projecten waar we  met WGM 21 bij betrokken zijn: Begrafenis Watergraafsmeer en De Annexatie. Beide projecten gaan over de inlijving van Gemeente Watergraafsmeer door de stad Amsterdam, precies 100 jaar geleden.

Begrafenis Watergraafsmeer is een initiatief van Vrienden van Watergraafsmeer. De vrienden   willen met een theatrale begrafenisstoet de herinnering aan de annexatie levend houden. En De Annexatie, een initiatief van buurtkrant Dwars, wil dat met een expositie en talkshows in Huize Frankendael doen.

Stemmen vanaf 12 januari
Vanaf 12 januari kan er gestemd worden. Begin februari wordt duidelijk welke projecten geld krijgen en dus uitgevoerd kunnen worden.

Kunnen we  rekenen op jouw stem voor Ajax was hier!? Als je net zo enthousiast bent als wij dat zijn , deel dan dit bericht onder je vrienden en bekenden uit de Watergraafsmeer en in Park De Meer. Hopelijk kunnen we dan samen dit najaar door Watergraafsmeer  en Park de Meer wandelen en de mooiste buurtverhalen over Ajax horen.

(auteur: Hans Lubberding)